Maak van jouw vrije dag een spa dag

Als je al weet dat je een keer op een zaterdag vrij hebt, dan is nu het moment om daar een zelfzorg dag van te maken. Ik geef hieronder tips zodat jij precies weet hoe je dat moet voorbereiden en wat je ervoor moet doen. Zoals bijvoorbeeld naar een hakhoning.shop gaan. Jij bent het waard om voor gezorgd te worden, en je hoeft helemaal geen fortuin uit te geven aan een spa om jezelf te laten ontspannen.

1.   Thee

 

Kruidenthee is al eeuwen bekend om zijn genezende krachten. Thee als kamille thee, St-janskruid en brandnetel thee staan bekend om hun ontspannende werking. Ook kun je hakhoning kopen om erin op te lossen. Daar kun je ook leuke kruiden in laten verwerken, en het is echt een verwenmomentje zo. Zorg ervoor dat er meerdere theesoorten en kleine snacks klaar staan om ondertussen van te genieten.

2.   Maskertjes

 

Niets ontspannender dan gezichtsmasker. Als je een gevoelige huid hebt zorg dan dat je iets koopt met roos of lavendel, waar je huid niet geïrriteerd van raakt. Je kan ook gewoon zelf een maskertje maken, er staan genoeg recepten online. Ook kan je een haarmasker doen als je niet zo van gezichtsmaskers houdt. Ook heb je tegenwoordig heerlijke voeten en handmaskers. Dit hoeft allemaal niet duur te zijn, je kan alles zelf maken, maar ook gewoon bij een winkel kopen. Kijk maar wat jij fijn vindt.

3.   Persoonlijkheid

 

Iedereen is anders en ziet ontspannen en verwennen anders. Je kan denken aan een muziekje opzetten en met wijn lekker ronddansen in je kamer. Maar je kan ook ontspannende meditatieve muziek opzetten en je nagellak met uiterste concentratie aanbrengen. Ook zou je bijvoorbeeld een boekje kunnen lezen, of een instrument kunnen bespelen. Het enige wat belangrijk is, is de intentie om het te doen voor ontspanning.