Hoe verloopt mediation Apeldoorn?

Er zijn nog steeds behoorlijk wat misverstanden die bestaan met betrekking tot mediation Apeldoorn. Veel mensen denken vandaag de dag dan ook nog steeds dat de taak van een zogenaamde scheidingsmediator is om een stukgelopen relatie terug te herstellen. Dat is niet zo. Wat is dan wel de taak van een scheidingsmediator? Zeer eenvoudig. Het is zijn of haar taak om te bemiddelen tijdens het scheidingsproces. Door een mediation Apeldoorn te doen is het dan ook voor beide partners mogelijk om bijvoorbeeld de kosten van een advocaat en een rechtszaak uit te sparen. Kunt u dus met andere woorden nog samen door dezelfde deur met uw partner? Dan kan ervoor kiezen om een scheidingsmediator op te zoeken zeker en vast het overwegen meer dan waard zijn. U ontdekt er hier op deze pagina alles over.

Het traject van mediation Apeldoorn

Ook met de bovenstaande informatie zal het voor veel mensen nog steeds niet helemaal duidelijk zijn hoe het traject van mediation Apeldoorn er nu precies uitziet. In principe wordt er in de praktijk altijd gewerkt volgens een vast patroon. Denk hierbij dan ook aan het volgende:

  1. Een kennismaking met de beide partners;
  2. Het intakegesprek en dus de echte start van de mediation;
  3. Het opstellen van het ouderschapsplan;
  4. De vervolggesprekken;
  5. De ondertekening en de indiening van het verzoek tot echtscheiding;
  6. Het inschrijven van de echtscheiding;

Voordat u beslist om aan mediation Apeldoorn te doen is het altijd van belang om er zeker van te zijn dat niet alleen u, maar ook uw partner dat wil. In de praktijk komt het immers vaak voor dat er ergens halverwege het traject wordt afgehaakt omdat één van beide partners toch maar beslist om een advocaat onder de arm te nemen. Dan spreekt het voor zich dat het allemaal eigenlijk tevergeefse moeite is geweest.

Het ouderschapsplan als breekpunt bij mediation Apeldoorn

Zoals bovenstaande reeds aangeeft is een beroep doen op de mogelijkheden van mediation Apeldoorn uiteraard geen garantie op succes. In het bijzonder wanneer er kinderen betrokken zijn bij de echtscheiding gebeurt het niet zelden dat er alsnog sprake is van een breekpunt. Het is bijvoorbeeld best mogelijk dat de beide ouders er onderling niet over uit geraken wie nu bijvoorbeeld het hoederecht krijgt of op welke manier de ouderschaps verplichtingen moeten worden verdeeld. In ieder geval, ook dit is dus zeker iets om rekening mee te houden.

Hoe interessant is een scheidingsmediator inschakelen?

Wanneer jullie er in slagen om het volledige traject van mediation Apeldoorn te doorlopen zal er alleen maar vastgesteld kunnen worden dat dit ongelofelijk veel voordelen met zich meebrengt. Er wordt altijd naar mediation verwezen (ook door ons) als zijnde een manier om de kosten van een echtscheiding te drukken… en dat klopt ook, maar er is meer. Daarnaast is het namelijk eveneens zo dat de echtscheiding op deze manier ook psychisch heel wat minder zwaar wordt gemaakt. Onderschat zeker de impact van een echtscheiding niet. Door aan mediation Apeldoorn te doen wordt deze impact echter wellicht voor u behoorlijk verminderd.