Laptops voor onderweg

Ben je voor je studie of werk veel met de auto of trein onderweg en neem je daarbij steeds je laptop mee? Dan is het bij de aanschaf van de laptop verstandig om op een aantal punten te letten. Niet iedere laptop is namelijk prettig om steeds mee naartoe te nemen. In deze blog lees je waar je op moet letten bij de aanschaf van een laptop voor onderweg en staat een aantal voorbeelden.

Licht, dun en klein

Wanneer je voor jouw studie je laptop overal mee naartoe neemt, wil je natuurlijk niet steeds een zware tas mee zeulen. Een lichte laptop is daarom erg handig. Onder een lichtgewicht laptop verstaan we een laptop met een gewicht van maximaal 1,5 kg.

Ook is het handig dat de laptop niet al te groot is, zodat hij makkelijk in jouw tas past en je hem er bijvoorbeeld in de trein makkelijk bij kan pakken. Maar het is natuurlijk ook niet fijn om veel te werken op een laptop dat een erg klein scherm heeft. Een 13,3 of 14 inch laptop is daarom een verstandige keuze.

Naast licht en klein is het ook fijn als jouw studenten laptop lekker dun is. Het zorgt ervoor dat je minder ruimte in je tas kwijt bent aan de laptop en je jouw schriften of boeken ook makkelijk mee kunt nemen. Gelukkig zijn fabrikanten sinds de introductie van de MacBook Air de strijd aangegaan om zo dun mogelijke laptops te ontwikkelen. Dat lukt steeds beter, waardoor ieder jaar weer het slankheidsrecord wordt verbroken.

Lange accu

Onderweg ben je natuurlijk niet altijd in de buurt van een stopcontact op het moment dat je hem er bij pakt. In steeds meer treinen hebben ze tegenwoordig stopcontacten, maar dat is nog lang niet overal het geval. Daarom is het fijn als de laptop een lange accuduur heeft. Je hoeft er niet meer op te letten dat je iedere keer de laptop voldoende oplaadt en het apparaat zal niet snel uitvallen wanneer je een groot document aan het schrijven bent.

2-in-1 laptops

Wat ook erg handige studenten laptops zijn voor onderweg, zijn de 2-in-1 laptops. Dit zijn speciale tablets waar je het toetsenbord van kan loshalen. Daardoor kan je hem afwisselend als laptop en als tablet gebruiken. Het apparaat is vaak dun en licht en net zo krachtig als veel andere dunne laptops. Je kunt kiezen voor 2-in-1 laptops van genormeerde merken als Lenovo, Acer, Asus, Samsung en HP.

3 laptops voor onderweg

De Lenovo Yoga C740-14IML 81TC004UMH is een bekende 2-in-1 laptop. Het is een krachtige laptop, dankzij de Intel Core i7 processor en heeft een 16 GB RAM werkgeheugen. Daardoor kan je er met zware programma’s op werken en kan je er goed mee multitasksen. Bovendien zorgt de 1000 GB SSD schijf voor veel opslagcapaciteit en kan je hem gemakkelijk meenemen, dankzij het 14 inch scherm.

Een andere handige laptop voor onderweg is de Acer Swift 5 SF514-54T-50WM. Deze laptop van Acer heeft een krachtige Intel Core i5 processor, wat erg geschikt is voor intensief gebruik. Het heeft een 8 GB RAM werkgeheugen en 1000 GB SSD-schijf. Het apparaat start erg snel op en heeft een 14 inch scherm. Dat maakt hem groot genoeg om er alles mee te kunnen, maar klein genoeg om gemakkelijk mee te nemen.

Als laatste is de HP ENVY 13-ah1135nd een prettige 2-in-1 laptop om mee te werken als je veel onderweg bent. Dit is de kleinste laptop van deze drie, dankzij het 13,3 inch scherm. De Intel Core i7 processor maakt de laptop erg krachtig en geschikt voor intensief gebruik. Net als de laptop van Lenovo, heeft deze laptop een werkgeheugen van 16 GB RAM. Zware software is op deze laptop dus geen probleem. Als laatste heeft deze laptop een opslagcapaciteit van 512 GB SSD.