Klanten trekken doe je zo

Heb je een eigen bedrijfje, dan weet je hoe belangrijk het is om aantrekkelijk te blijven voor klanten. Natuurlijk is vriendelijk personeel een grote factor als het gaat om klanten nog meerdere malen terug te zien. Maar andere punten als een schone winkel, en goede inrichting van de schappen moet je ook niet vergeten! Een heerlijk ijsje doet het ook altijd goed. Een ijskast is gemakkelijk te huren, en als je voor ijsexpress.nl kiest helpen die jou ook met het vullen en aanvullen van je voorraad.

Zodra een klant binnenkomt, is het fijn om begroet te worden. Weten dat vriendelijk personeel altijd paraat staat zorgt voor een fijne winkelervaring. Ook heb je liever niet dat er allemaal viezigheid op de vloer ligt, dit is niet een uitnodigende blik. Goed gevulde schappen zorgen er ook voor dat de drempel om iets te pakken en mee te nemen wordt verlaagd. Veel mensen willen liever niet het laatste item meenemen!

Een verleidelijke deal

Alle voorgenoemde punten zijn erg belangrijk om klanten te trekken. In de zomer kun je echter nog een stapje extra nemen. Op warme dagen is niets lekkerder dan een verkoelend ijsje eten. Als jij een ijskast gevuld met heerlijke lekkernijen in de winkel neerzet, is dit een extra excuus om naar binnen te komen! Als het boven de 30 graden is, is ijs kopen zeker geen straf.

Hoe regel je dit?

Er zijn ook een aantal tips en tricks die je kunt toepassen bij het verkopen van ijs. Zo is het slim om hem in het zicht van voorbij lopende klanten te zetten. Achter in de winkel is niet handig! Zo moeten klanten een heel rondje lopen voordat ze het ijs kunnen spotten. Ook vul je hem het beste aan met bekende merken waarvan klanten de smaak al kennen en lekker vinden. Dit verlaagt de drempel om wat te kopen ook aanzienlijk!