Kies de juiste opvulmaterialen voor jouw pakket

Soms wil je een pakket versturen via bijvoorbeeld Cheap cargo, maar lukt het opvullen van het pakket gewoon niet. Alles wat je probeert lijkt niet te werken: dan blijft er weer te veel ruimte over, dan zit het voorwerp te strak en/of krijg je de verpakking niet meer dicht. Vervolgens wil je kiezen voor een andere verpakking, maar kom je erachter dat je geen geschikte dozen meer hebt liggen, ugh, wat vervelend!

 

Vaak hebben we wel wat dozen liggen om pakketjes te verzenden, maar deze zijn dan veelste groot. Dit leidt ertoe dat het voorwerp in de verpakking niet straks in de verpakking zit, waardoor het gaat schuiven en misschien zelfs beschadigd raakt. Dit wil je natuurlijk niet. Gelukkig is er een oplossing! Je kunt de overtollige ruimte namelijk vullen met behulp van opvulmateriaal. Maar welke soorten opvulmaterialen zijn er eigenlijk en welke zijn geschikt? Hieronder lees je daar meer over.

 

De verschillende soorten opvulmaterialen

Opvulpapier

Een populair opvulmateriaal is opvulpapier. Het wordt veel gebruikt omdat het niet alleen goedkoop is, maar het is ook recyclebaar en het in te zetten voor vele doeleinden. Je kunt er onder andere proppen of strengen van maken. Zo kun je de ruimte in de doos vullen.

 

Luchtkussens

Ook met luchtkussens kun je een doos snel en gemakkelijk vullen. Zo zijn er allemaal verschillende lucht gevulde folies waar je uit kunt kiezen. Ze zijn relatief groot en super licht, dus als je een grote ruimte moet vullen biedt dit de oplossing. Het enigste nadeel is echter wel dat deze luchtkussens niet erg flexibel zijn, wat betekent dat ze zich niet zo goed vormen naar de inhoud van de doos.

 

Schuimzakken

Het laatste opvulmateriaal zijn schuimzakken. Deze schuimzakken bevatten PUR-schuim en kan perfect alle lege ruimtes opvullen. Ze zijn lekker licht, dus je krijgt er niet nog veel extra gewicht bij. Daarnaast zijn deze schuimzakken niet alleen bestendig, maar ook schokdempend. Hiermee kun je dus goederen snel inpakken en vastzetten in de doos. Snel je pakket versturen buitenland!