Hoe kan een re-integratie coach jou helpen?

De maatregelen worden steeds meer versoepelt en dat betekent dat we binnenkort hopelijk allemaal weer naar kantoor kunnen. Momenteel is de werkdruk voor iedereen best hoog en veel mensen zijn ook hun baan kwijtgeraakt in deze aparte tijden. Dit kan dan een mooi moment zijn voor jou om op de markt in te spelen en iets nieuws te gaan zoeken. Maar waar begin je? Wat wil je precies? In deze blog gaan we bespreken hoe een re-integratie coach jou kan helpen en wat een traject met zo een coach precies inhoudt.

Hoe ziet een re-integratie coach traject eruit?

Het eerste wat belangrijk is om te weten is dat een re-integratie coach er is om jou te helpen. Wanneer je het traject in gaat zal de coach jou tools geven zodat je zelf verder kan met om een mooie carrière in wat dan ook op te zetten. Een hele carrière plannen van tevoren is bijna onmogelijk maar een beetje hulp hier en daar om tot een uiteindelijk resultaat te komen is wel een mogelijkheid. Samen met je coach zal je bespreken wat de beste volgorde is jou. Niet iedereen beloopt namelijk hetzelfde pad omdat voor iedereen een andere manier of volgorde werkt om zijn of haar doel te bereiken.

Het traject zal er als volgt uit gaan zien. Nadat je het bovenstaande besproken hebt met de re-integratie coach, dit kan gezien worden als een soort intakegesprek, zal je een vervolgafspraak maken. In deze afspraak wordt er besproken wat jou nu precies ligt, welke baan, welke skills je beheerst en waar je naar op zoek bent. Als je niet weet waar je precies naar op zoek bent is dit geen probleem want door middel van vragen kan er gekeken worden wat je persoonlijkheid precies is en kan er uitgezocht worden wat jij leuk vindt. Zo kom je er snel achter waar je goed in bent. Ook jouw achtergrond wordt besproken. Hoe meer informatie de re-integratie coach krijgt, hoe beter je geholpen kan worden om die perfecte baan te vinden. Hierna kan het coaching programma echt gaan beginnen. Hier zal gekeken worden hoe jij jezelf representeert naar een mogelijke nieuw baas. Ben je verlegen of juist erg overtuigend, allebei dingen die mee tellen als iemand je voor het eerst ontmoet. Hoe praat je, heb je een vlotte babbel of ben je meer afwachten. Verbale en non-verbale skills worden allemaal bekeken en genoteerd. Zo kan er ingeschat worden hoe je je wanneer zal gedragen en op welk vlak op gebied van werk je goed ingezet kan worden.

Vervolgens komt het erop neer wat jij graag wilt doen. Alles is besproken en hiermee is er ook een goed hoeveelheid informatie van je genoteerd, dus nu is het tijd om ook die baan te gaan zoeken. Nu kan er in de markt worden gekeken waar er ook daar werkelijk vraag naar is. Of er banen zijn die overeenkomen met de wensen die jij met je re-integratie coach besproken hebt. Hier komen vervolgens interviews uit en dan is het hopen dat het geschikte bedrijf ertussen zit en je snel aan de slag kan. Na afloop van het traject is er altijd iets wat we noemen “aftercare” hierbij word jij tot een jaar na je laatste afspraak gecoacht en gesteund als er tegenslagen zijn.