Hoe behaal je snelle online marketingresultaten?

Als je voor jouw webshop een marketingcampagne begint, is je doel waarschijnlijk om zo snel mogelijk meer bezoekers naar je website te trekken. Je wilt liever gisteren dan vandaag je omzet vergroten, want je stopt ook kapitaal in je bedrijf. Toch lijkt het bij een marketingcampagne soms lang te duren voordat je resultaten ziet. Herken je dit probleem? Lees dan snel verder, want in dit artikel vertellen we je meer over een marketingstrategie waarmee je snel meer klanten werft: zoekmachine adverteren.

Hoe werkt zoekmachine-adverteren?

Zoekmachine-adverteren – ook wel bekend als SEA, oftewel Search Engine Advertising – betekent letterlijk: adverteren in zoekmachines. Net als bij andere vormen van adverteren betaal je zodat jouw website, product of dienst door potentiële klanten wordt gezien. Door SEA in te zetten, wordt je advertentie op het moment dat iemand een bepaalde zoekopdracht intikt zichtbaar. Verkoop jij tafels? Dan betaal je dus voor advertenties die zichtbaar worden op het moment dat iemand tafels Googelt. Je advertentie verschijnt dan boven of onder de organische zoekresultaten en is herkenbaar aan het woord “advertentie” voor de URL (het webadres).

Wat zijn de voordelen van zoekmachine-adverteren?

SEA heeft verschillende voordelen:

  • Je behaalt snel je gewenste resultaat;
  • Je kunt ieder moment je budget voor een campagne veranderen;
  • Je betaalt op basis van behaalde prestaties, zoals het aantal klikken op je advertenties;
  • Alles in je campagne is meetbaar, waardoor jij altijd volledig inzicht in de prestaties van je advertenties hebt;
  • Je bereikt mensen die zelf actief zoeken naar jouw product of dienst.

Hoe kom je in Google bovenaan te staan?

Wil jij op de korte termijn meer bezoekers en klanten trekken? Dan is SEA de perfecte marketingstrategie. Maar zoekmachine marketing bestaat uit veel meer aspecten waarmee jij een hoge ranking (positie in zoekresultaten) kunt behalen. Combineer zoekmachine-adverteren met zoekmachine-optimalisatie (SEO) voor zowel snelle als langdurige resultaten. Bij een online marketingbureau zoals Semwerkt werken experts die zich specialiseren in SEA en SEO. Op basis van jouw doelstellingen zetten zij een online marketingcampagne voor je op, die adverteren en het behalen van organische zoekposities combineert. Wil jij snelle en langdurige resultaten behalen? Schakel dan vandaag nog de hulp van een online marketingbureau in!