Haal meer uit je wasmachine met deze tips!

Haal meer uit je wasmachine met deze tips!

Een wasmachine is een kostbaar apparaat. Zolang hij werkt kijk je er niet zoveel naar om, maar eigenlijk kun je niet zonder. Als hij kapot zou gaan, zou je flink balen. Daarom is het van belang goed voor je machine te gaan zorgen. Met deze tips zul je een oude machine die al bijna of helemaal kapot is niet meer gaan redden. Als je een nieuwe nodig hebt raad ik Eldi.be aan om een nieuwe aan te schaffen. Daarna kun je je nieuw was vriend verwennen met de volgende tips.

Tip 1: reinig de machine regelmatig

Misschien denk je dat een wasmachine vanzelf school wordt omdat het immers ook je kleding schoonmaakt. Dat is helaas niet helemaal waar, het apparaat kan hier wel wat hulp bij gebruiken, maar het is niet ingewikkeld. Draai een of twee keer per maand een kookwas. Dit doe je door de machine op 95 graden te laten draaien zonder inhoud. Op een goed reinigingsmiddel na dan. Dit kan met speciaal reinigingsmiddel of gewoon met twee vaatwastabetten in het wasmiddel laatje. Zo stel je een wasmachine kopen zo lang mogelijk uit.

Een tweede punt van aandacht bij het schoonmaken van dit huishoudelijke apparaat is het rubber aan de deur. Dit rubber is heel belangrijk, omdat het voorkomt dat de wasmachine lekt. Als je deze rubbers niet af en toe goed reinigt kunnen zich hier vuilresten ophopen waar het rubber hard van wordt. Het harde rubber kan hierdoor scheuren en gaan lekken. Dat zou een vervelende reparatie kosten. Dit kun je makkelijk voorkomen door ze af en toe schoon te maken met een lauwwarm sopje.

Tip 2: niet proppen!

Het is heel verleidelijk om je wasmachine lekker vol te proppen. Minder vaak wasjes draaien en minder water gebruiken. Helaas is dit wel schadelijk voor je grote vriend. Zijn schokbrekers en lagers kunnen hierdoor scheuren. Houd je dus gewoon aan het maximum.