Gin, de favoriete drank van vrouwen

Het is geen geheim dat gin de afgelopen jaren enorm aan populariteit heeft gewonnen, en met goede reden. Gin wordt beschouwd als de basis van vele smaakvolle cocktails en wordt vaak geassocieerd met elegantie en stijl. Wat velen echter niet weten, is dat gin blijkbaar de favoriete drank is van vrouwen. Vele vrouwen verkiezen gin als de ultieme drank in hun glas. In deze blog gaan we dieper in op waarom dat zo is en wat gin zo speciaal maakt.

Gin, een rijke geschiedenis

 

Gin is een alcoholische drank die voor het eerst werd gedistilleerd in de 17e eeuw in Nederland. De drank werd oorspronkelijk gebruikt voor medicinale doeleinden en groeide al snel uit tot een geliefd drankje. Vandaag de dag is gin een van de meest veelzijdige dranken die er zijn. Je drinkt het met tonic, limonade, of puur. Het feit dat gin geen suiker bevat, maakt het ook een favoriete keuze van diëtisten.

Vrouwen en gin

 

We weten niet zeker waarom vrouwen zo dol zijn op gin, maar er zijn enkele mogelijke redenen. Gin is een drankje dat niet te zwaar op de maag ligt, waardoor het perfect is om te drinken tijdens een gezellige avond of een avondje uit. Bovendien heeft gin een unieke smaak die anders is dan andere sterke dranken, waardoor het een verfrissende optie is. De variatie aan smaken waaruit gekozen wordt, is ook een pluspunt voor de vrouwelijke drankliefhebbers.

Hoe gin te drinken

 

Gin drink je op veel verschillende manieren, afhankelijk van persoonlijke voorkeur. Als je van zoet houdt, is het aan te raden om gin met tonic te drinken. Als je op zoek bent naar een feestelijk drankje, gebruik je gin om een ​​unieke cocktail te maken. Door gin te combineren met bijvoorbeeld fruit en ijs, creëer je zo een heerlijke verfrissing. Puur gin drinken kan natuurlijk ook: geniet van de unieke smaak van gin zonder andere smaken en geuren die daarbij komen kijken.

Laatste tips

 

Als je nog niet zeker weet of gin jouw drankje is, is het belangrijk om te experimenteren om te kijken wat bij jou past. Probeer verschillende soorten gin en mixers om te zien welke combinatie jouw favoriet is. Bovendien, als je een ​​avondje uit gaat, moet je altijd matig drinken en zorgen dat je voldoende water drinkt. Zo kan je optimaal van de gin blijven genieten. Online kun je gin bestellen, of je koopt het bij de slijterij. 

 

Gin is veelzijdig, speciaal en wordt steeds populairder bij vrouwen wereldwijd. Nog geen gin geprobeerd? Dan is het zeker eens het proberen waard!