Wat voor soort basketbal heb ik nodig?

Je kent het wel, je wilt lekker gaan basketballen en daarvoor heb je natuurlijk niet meer voor nodig dan een basket en een goede basketbal. Maar welke bal past nu het best bij u gebruik en welke gaat het langst mee? Lees in dit stuk hoe u die keuze kunt maken en wat de verschillen zijn.

Indoor

Je hebt 2 verschillende soorten basketballen, we beginnen bij de indoor basketballen wat betekent dat ze vooral zijn gemaakt voor gebruik binnen dus voor wedstrijden in zalen bijvoorbeeld. Deze ballen zijn ook gemaakt voor de basketbal vloeren en dus niet voor stenen veldjes buiten. Zo spelen ze in de huidige NBA met een Spalding Basketbal maar zal dit nou na 38 jaar worden veranderd naar een Wilson Basketbal.

Outdoor

Eigenlijk zegt het woord het zelf al ‘’outdoor’’ buiten de deur dus. Deze basketballen worden zo gemaakt dat ze wel tegen stootjes kunnen, hiermee kan je dus ook gerust op stenen veldjes gaan spelen en zal dit verder geen effect hebben op de bal. Ook kunnen deze ballen vaak tegen wat ergere weersomstandigheden zoals een regenbui of als je per ongeluk je bal buiten in de zon laat liggen.

Indoor/Outdoor

Jaa dat bestaat nu ook al, de technieken van beide soorten ballen worden samengevoegd zodat je een bal hebt waarmee je buiten kan spelen in de regen, zon en sneeuw zonder dat de bal onder zal leiden. Ook behoudt hij zijn gewicht zodat je er ook binnen mee kan spelen zonder dat de bal zwaarder of lichter word.