Dit is hoe jij de dresscode ‘Bohemian stijl’ aanpakt!

Tegenwoordig worden veel feestjes gehouden aan de hand van een thema. Heb jij een bruiloft of andere gelegenheid waar de kledingstijl ‘Bohemian Style’ geldt? Maar wat is een bohemian thema eigenlijk en hoe pak je dit aan? Lees dit blogartikel voor modetips voor de bohemian stijl.

 

Wat is de bohemian stijl?

Binnen de bohemian stijl is het mogelijk om je creativiteit te uiten. Deze dresscode staat er ook erg om bekend dat alles mag en weinig moet. Vrolijkheid, ontspanning en laidback zijn termen die goed aansluiten bij dit thema. Op verschillende zomerfestivals is de boho look al erg populair. Denk bijvoorbeeld aan het bekende Amerikaanse Coachella festival. Het is niet alleen populair in amerika, maar ook in Nederland tref je het regelmatig op straat aan. Het is volledig summer proof en helemaal hip. Het bijzondere aan deze stijl is dat het romantisch, mooi, relaxed en lekker ongedwongen is. Je outfit hoeft niet strak en netjes, maar het mag juist wel wat losjes. Het belangrijke is dat je geniet van de eenvoudigheid, het samenzijn en de sfeer. Themafeestjes als deze vinden vaak plaats op een bijzondere locaties zoals op het strand. Bij deze stijl staan veel accessoires en kleurrijke kleding erg goed.

 

De boho style jurk

De jurkjes die gedragen worden op feestjes met het bohemian stijl thema zijn vaak luchtige stoffen, een combinatie van kleuren, etnische details en romantische details. De kleuren van de jurkjes zijn vaak zacht, denk bijvoorbeeld aan aardse tinten en pasteltinten. Deze zachte tinten worden weer gecombineerd met een fel tintje. Items die ook bij de boho style jurk passen zijn bloemetjes patronen, een hoed of linnen. 

 

Welke accessoires dragen?

Als het gaat om accessoires bij de bohemian stijl, dan is er helemaal niks fout. Zo geldt: ‘’ less is more ‘’. De keuze voor accessoires ligt helemaal bij jou. Wees niet zuinig met de sieraden die je kiest. Kies juist voor de grote oorbellen of oorbellen met veren. Deze laten je opvallen. Ook armbandjes, bloemetjes in het haar of kettinkjes staan goed bij de bohemian stijl. Het kan allemaal, dat is de boho stijl!