Dit moet je weten voor de aanschaf van een halfhoogslaper

Dringt jouw kind ook aan tot het kopen van een (half)hoogslaper. Dat is logisch want dit type kinderbed is op het moment razend populair. Er zijn een aantal belangrijke zaken waar je rekening mee kan houden bij het kopen van een halfhoogslaper. In dit artikel worden dè tips voor de aanschaf van uw kinderbed gegeven. 

Wat is een halfhoogslaper?

Een halfhoogslaper is eenpersoons kinderbed. Het bed is net wat hoger dan een regulier kinderbed, maar net wat lager dan een hoogslaper. Op deze manier kunnen er spulletjes onder het bed opgeborgen worden, denk aan: speelgoed, kussens, wasmand met vuile was, etc. Naast de opbergruimte kan de plek onder de halfhoogslaper ook worden gezien als speelplek. Zo zijn er mooie halfhoogslapers te krijgen met een speeltent of speeltunnel. 

Waarom een halfhoogslaper?

Veel ouders vinden hoogslapers vanwege de hoogte gevaarlijk, terwijl kinderen een hoogslaper hoog op het verlanglijstje hebben staan. Een halfhoogslaper biedt hierin de gulle middenweg. Het kind is blij met de ‘hoogslaper’, de ouders zijn blij met de veiligheid die een halfhoogslaper biedt. Zoals eerdergenoemd is er genoeg plaats voor de spullen van de kinderen, dit biedt uitkomst voor een kleine kinderkamer. Verder biedt een halfhoogslaper ook mooie opties. Zo kun je dit soort kinderbed krijgen met een glijbaan of een leuke speeltent. 

Voor je een halfhoogslaper koopt

Het is belangrijk dat het kind zich prettig voelt in de hoogslaper, neem het kind daarom altijd mee bij de aankoop. Het gaat uiteindelijk om uw kind en de slaap van uw kind, erg belangrijk dus. Zorg dat het bed van goede kwaliteit is, het bed moet uiteraard niet kraken of wankelen. Neem een halfhoogslaper in de kleur die past bij de stijl van de kamer, dit zorgt ervoor dat de kamer 1 geheel wordt. Een tip is om een neutrale kleur te kiezen en de kinderkamer aan te kleden met decoratie. Zo weet je zeker dat het bed lang mee kan zonder dat je kind er op is uitgekeken. Themabedden zijn leuk, maar vaak niet voor lange termijn.

Ook kan er een bureau onder de halfhoogslaper worden geplaatst, uiteraard past er geen groot en hoog bureau onder het bed maar voor kinderen van jongere leeftijd is dit een goede optie. Op deze manier wordt er ruimte in de kamer bespaard en wordt er van een bed een multifunctionele plek gemaakt. 

Het is belangrijk om de kinderkamer goed op te meten. Het kinderbed moet natuurlijk wel in de kamer passen. Vergeet niet op te meten op het moment dat u alle kastdeuren openzet. Zo voorkomt u onvoorziene problemen, zoals kastdeuren die niet meer open kunnen. 

Kortom, een kinderbed in de vorm van een halfhoogslaper brengt erg veel voordelen met zich mee. Deze voordelen zijn uiteraard alleen van toepassing op het moment dat er gebruik wordt gemaakt van genoemde tips. Met een hoogslaper maakt u niet alleen uw kind ontzettend blij, maar doet u ook uzelf een enorm plezier.