Denk hieraan voordat je gaat vrijen met je partner

Seks is een normaal en belangrijk onderdeel van elke relatie. Ben je getrouwd? Aan het daten? Heb je ‘friends with benefits’? Het is belangrijk om te weten wanneer en hoe je seks moet hebben. Dit is vooral het geval als je een partner hebt die gezondheidsproblemen heeft welke hun seksuele responsiviteit beïnvloed.

Een Chlamydia test laten doen

Chlamydia is een bacteriële infectie die zowel mannen als vrouwen kan treffen. Als het niet wordt behandeld, kan chlamydia ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken, waaronder onvruchtbaarheid bij vrouwen. Terwijl chlamydia wordt verspreid wanneer geïnfecteerd vaginaal vocht in contact komt met de urethra, is het gemakkelijk om een ​​chlamydia test te krijgen. Als je seksueel actief bent, is het belangrijk dat je dit regelmatig doet. Het meest voorkomende symptoom van deze SOA is pijn of een branderig gevoel tijdens het plassen. Andere symptomen zijn afscheiding uit je penis of vagina en pijn tijdens seks.

Krijg een soa thuistest

Een SOA thuistest geeft je de kracht om de leiding te hebben over je hele seksuele leven. Routinematig testen en veilig vrijen geven jou de leiding over je seksuele en romantische leven, wat het ook is. Je kunt beslissingen nemen over je seksuele gezondheid op basis van feiten.

Seks is geen op doelen gebaseerde gebeurtenis

In een gezonde, positieve relatie gaat seks over verbinding maken met je partner en het verkennen van je lichaam. Het gaat over het verkennen van je fantasieën en seksuele grenzen. Het gaat ook over het verkennen van de manieren waarop je graag wordt aangeraakt, gekust en gestreeld door iemand anders die veel van je houdt. Seks mag nooit doelgericht zijn; het is niet iets waartoe een van beide personen zich onder druk of verplicht zou moeten voelen als ze dat niet willen. Seks moet altijd wederzijds zijn. Als een partner zich ongemakkelijk voelt bij bepaalde activiteiten, is respect voor hun wensen noodzakelijk voor een veilige, gezonde liefdesrelatie waar beide partijen baat bij hebben.

Denk aan elkaars comfort en plezier

Denk aan elkaars comfort en plezier. Je moet op de behoeften van je partner letten, net zoals zij op de die van jou letten. Wat is het meest comfortabel voor hen? Wat maakt dat ze zich goed voelen? Hoe zorg je ervoor dat ze zich zowel op hun gemak voelen als genieten? Dit kan moeilijk zijn, maar het is belangrijk dat je praat over wat het beste voor jullie beiden werkt voordat je aan de slag gaat. Zorg ervoor dat je vragen stelt en zorgen uitspreekt als iets niet goed voelt. Dit is de enige manier voor iedereen om uiteindelijk een geweldige ervaring te hebben.