De keuken inrichten op jouw persoonlijke stijl

Keukens zijn er in alle soorten en maten afhankelijk van uw persoonlijke stijl. We zien steeds vaker greeploze keukens, ingebouwde koelkasten, en keukens die niet meer traditioneel wit zijn, maar misschien wel heel donker zijn. Dit alles hangt natuurlijk van uw persoonlijke smaak af. Maar ook of de stijl van de keuken wel bij de rest van het huis past. Gelukkig zijn de keukens er in alle soorten en maten en is er altijd wel één die aan de wensen voldoet. We nemen jullie graag door de verschillende stijlen.

Scandinavische keukens

Steeds meer zien we de Scandinavische keukens terug in woningen. Scandinavische keukens onderscheiden zich in een simplistisch en minimaal design maar wel zeer functioneel. We zien bij deze keukens vaak geen grepen. Voor het openen van kasten en lades zit er vaak een handvat achter het front waarmee je ze open kan trekken. Sommige Scandinavische keukens bevatten wel een greep. Vaak zijn deze redelijk strak en smal om zo min mogelijk in het zicht te zijn.

Variaties Scandinavische keukens

De Scandinavische keukens zien we ook steeds vaker in een zeer donkerbruine of zwarte uitvoering. Met een licht keramiek of composiet werkblad erop ziet dit er prachtig uit. Door het minimalisme van deze stijl ben je de keuken hierdoor ook niet zo snel ‘zat’.

Moderne keuken

Nog steeds zien we dat er ook veel moderne keuken geplaatst worden. Deze keukens onderscheiden zich vaak door wat meer ‘franjes’ en ‘randjes’ op de frontjes. Ook zijn deze keukens bijna altijd met grepen erop die ook wat groter en meer aanwezig zijn.
Deze keukens zijn bijna altijd ‘gelig wit’ waardoor er een Riviera Maison stijl ontstaat.

Keukenstijlen

Hedendaags zien we dat er in woningen steeds vaker een mooie woonkeuken van proberen te maken waarmee de keuken niet alleen functioneel wordt ingezet maar echt een prettige plek is om te werken. Dit kan met alle keukenstijlen. Huizen die er de ruimte voor hebben kiezen hiervoor vaak voor een keukeneiland waaraan een zitgedeelte zit.