Ontdek de lekkere en gezonde aardappels uit de oven van een veelzijdige kookblog

De aardappel krijgt het de laatste jaren vaak zwaar te verduren. Totaal niet terecht, want de aardappel past prima in een gezond eetpatroon. Daarom vinden we bij Vrouwengids dat het tijd is voor duidelijke taal. Aardappelen vormen in combinatie met volkoren graanproducten de basis van onze voeding. Ze leveren namelijk energie in de vorm van complexe koolhydraten en zijn daarmee gezonde energieleveranciers. Daarbij horen ook belangrijke voedingsstoffen, zoals vitaminen, voedingsvezels en mineralen. In de Schijf van Vijf worden aardappelen ingedeeld in hetzelfde vak als brood en granen. Dit houdt in dat je ze dus perfect in een gezonde voeding kunt toepassen. 

 

Ben je overtuigd en wil je eerdaags ook een lekker en gezond aardappelgerecht op tafel zetten? Lees dan vooral nog even verder, want in dit artikel lichten we een geweldig recept voor aardappels uit de oven dat we vonden op een veelzijdige kookblog. 

 

Voedingsmiddel met weinig calorieën 

We helpen graag nog een mythe de wereld uit voordat we het over de onweerstaanbaar lekkere aardappeltjes uit de oven gaan hebben. Veel mensen denken dat aardappels dikmakers zijn, maar niets is minder waar. Op zich zijn aardappels gezonde voedingsmiddelen die weinig calorieën bevatten. Veel mensen denken dat de koolhydraten of het zetmeel – en dus ook de aardappelen zelf – dik maken. Eén gram koolhydraten levert slechts 4 kcal op terwijl 1 gram vet zo’n 9 kcal oplevert. Bovendien bevatten aardappelen minder dan één gram vet. Een normale portie van 200 gram gekookte aardappelen bevat ongeveer 150 kcal. Ze verdienen de naam van dikmakers dus helemaal niet.

 

Recept met lekker veel vitamines

De hoogste tijd om het onweerstaanbaar lekkere aardappel recept voor je uit te lichten. Het fijne aan dit recept voor aardappels uit de oven is dat het heel eenvoudig is om het te maken. De ingrediënten knoflook, rozemarijn en tijm maken de aardappeltjes extra lekker. De aardappels uit de oven combineren perfect met een stukje vis of vlees of vis, een salade of gewoon met een goede lepel mayonaise. Na het volgen van zes makkelijke stappen kun je ze al serveren. Omdat je de aardappeltjes met schil en al in de oven doet, behouden ze extra veel vitamines en scheelt het tijd. Hoe groter de stukjes aardappel zijn, hoe langer het duurt voordat ze gaar zijn. Je kunt ze daarom het beste halveren of in drieën snijden. Een goede ovenschaal draagt er ook aan bij dat je aardappeltjes uit de oven perfect op je bord komen te liggen. 

 

Kip-pesto ovenschotel 

Heb je de smaak helemaal te pakken na het bereiden van het aardappel recept? Op de vrolijke kookblog vind je nog veel meer smaakvolle recepten met aardappels, zoals een kip-pesto ovenschotel met krieltjes, courgette, tomaat en mozzarella. Je schuift deze ovenschotel binnen no-time in de oven en smullen is gegarandeerd! Vanzelfsprekend hebben we ook nog een toetje toe gedaan. Ook op dit gebied vind je op de kookblog recepten in overvloed. Wat dacht je bijvoorbeeld van pannenkoektaco’s met yoghurtslagroom en fruit, een frambozentrifle of aardbeientiramisu? Als je met de aardappeltjes uit de oven bij het hoofdgerecht slimme keuzes hebt gemaakt, kun je voor deze verrukkelijke nagerechten met een gerust hart nog een gaatje overhouden.