Belangrijke hulpmiddelen voor je tuin

Tuinieren is een leuke hobby die veel voordelen met zich meebrengt. Als je gaat tuinieren, heb je specifiek gereedschap nodig. Enkele van deze gereedschappen die je nodig hebt om je tuin te onderhouden, zijn troffels, heggenschaar, bladblazers, bladharken, handschoenen, sproeiers en nog veel meer. Tuinieren is niet alleen elke dag je planten water geven. Soms moet je gevallen bladeren opruimen, planten herschikken, onkruid wieden, struiken en planten snoeien en andere vormen van onderhoud verrichten. Op deze manier houdt je je tuin mooi en schoon. Het hebben van een onderhouden tuin is niet alleen om een meer esthetisch ogende tuin te creëren, maar het is ook een manier om je planten en bodem gezond te houden.

Hulpmiddelen om je tuin schoon te houden

Planten en bomen laten regelmatig bladeren vallen, terwijl aarde soms op je tuinpaden terecht kan komen. Daarom moet je je tuin regelmatig opruimen. Meestal gebruik je hiervoor gereedschappen zoals een bladblazer of tuinhark. Deze gereedschappen zijn geweldig voor het verwijderen van bladeren van je gras en van je looppaden. Een tuin zonder bladeren op de grond ziet er aantrekkelijker uit. Door te voorkomen dat het zich opstapelt, heb je meer bewegingsruimte in je tuin. Je kunt ook een bladblazer of een bezem gebruiken om de grond te verwijderen die op je looppaden zijn beland.

Handige hulpmiddelen voor het hanteren van planten

Voor het onderhouden van je planten zul je hoogstwaarschijnlijk een troffel en een trimschaar gebruiken. De troffel is handig voor het graven en verplaatsen van kleine hoeveelheden grond van de ene locatie naar de andere. Dat betekent dat je voorzichtig met de grond voor je planten kunt omgaan en nauwkeuriger kunt zijn, vooral voor kleine planten. De trimschaar is handig voor bladeren of takken die zijn overgroeid en de beoogde vorm en lengte voor je planten hebben overschreden. Zie het als een knipbeurt voor je planten; hoewel je niet op kritische lengtes snijdt, kun je de vorm behouden zodat deze er mooier uitziet. De meest gebruikte hulpmiddelen voor het verzorgen van planten zijn meestal gieters en tuinslangen, omdat je je planten elke dag water zult geven.