Ben jij als enige aan het werk in de tuin? Siergrassen kopen maakt het makkelijker!

Heb jij ook het idee dat jij als enige aan het werk bent in de tuin? Je wilt graag een leuke en gezellige plek achter het huis, maar de kans is groot dat je weinig trek hebt om elke dag op de knieën in het zand te zitten om het opnieuw perfect te maken. Een tuin is namelijk bijzonder dynamisch. Er is altijd wel iets te doen, aan te passen, terug te snoeien of te schilderen.

Wanneer jij als enige in de tuin aan het werk bent, hoe zorg je er dan voor dat het makkelijk bij te houden is? Door goed te plannen voordat je begint!

Een logische indeling en onderhoudsarme tuin

Wanneer het gaat om tuinen die veel onderhoud vergen, dan gaat het vooral om tuinen waarin veel woekerende planten staan. Wanneer planten zelf de tuin overnemen, dan ben je per definitie druk. Zeker wanneer je even een paar weken wat minder tijd hebt, en vervolgens de tuin inkomt en de moed je in de schoenen zakt.

Wil je graag woekeraars in de tuin? Prima, maar zorg er dan voordat dat deze omsloten zijn en niet heel de tuin over kunnen nemen. Door de tuin daarnaast logisch in te delen, is het makkelijker om te bepalen waar je veel tijd nodig hebt en waar je minder tijd hebt aan het onderhoud. Bepaalde siergrassen bij plantengrow.nl zijn zo onderhoudsvriendelijk dat je er geen omkijken naar hebt. Plaats die aan de ene kant van de tuin en maak een moestuintje aan de andere kant; zo weet je direct waar je de meeste aandacht op moet houden.

Maar eh, hij mag ook wel wat doen!

Heb je een partner die zo weinig mogelijk in de tuin doet? Vraag hem dan eens om samen te kijken naar de mogelijkheden voor de tuin en betrek hem bij de planning. Grote kans dat de interesse dan veel sneller gewerkt wordt!