Beginnen met een nieuwe hobby: pilates!

Het beginnen met een nieuwe hobby is heel erg leuk, het is dan ook een goed moment om een nieuwe kant van jezelf te ontdekken en ook om een nieuwe bezigheid te vinden die je leuk vind. Een nieuwe hobby is namelijk een perfecte manier om te ontspannen en om je beter te voelen, en dan is pilates ook nog een heel erg goed voor je lichaam en je gezondheid. Het is dan ook niet voor niks een sport die steeds populairder wordt, in elke stad zijn inmiddels wel meerdere pilates spots te vinden waar je aan de slag kan gaan. Wil je meer weten over hoe je kan beginnen met het beoefenen van pilates? Lees hieronder dan snel verder voor meer informatie hier over.

 

Wat is pilates precies voor een sport?

Pilates is een workoutmethode die de nadruk legt op diepe spieren, flexibiliteit, evenwicht, coördinatie en een goede houding. Deze techniek is al lang geleden ontwikkeld, maar hij wordt nu steeds populairder. Er zijn dan ook heel veel verschillende soorten pilates en die kan je dan ook combineren met andere methodes uit bijvoorbeeld yoga. Je kan de oefeningen uitvoeren op een instrument, maar ook met elastieken, ballen, gewichten en nog veel meer. Ook wordt pilates soms in heette ruimtes gegeven.

 

Waar is pilates goed voor?

Het beoefenen van pilates heeft heel veel voordelen voor je lichaam. Zo zorgen de oefeningen van pilates voor een betere lichaamshouding, dit beteken dat je soepeler wordt en ook sterker tegelijk. Het zorgt voor een betere houding omdat je ook je buikspieren traint en daarmee beter een goede houding kan aannemen. Verder verminderd pilates ook een hoop stress, dit is heel fijn als je een druk leven hebt om even te kunnen ontspannen wanneer je naar je pilates les gaat. Verder is pilates ook een hele goede ondersteuning van eventuele andere sporten die je beoefend. Dit is dus echt een sport waar je iets aan hebt, het is goed voor lichaam en geest.

 

Waar moet je beginnen als je pilates wilt gaan doen?

Als je nu enthousiast bent geworden om ook te beginnen met pilates, dan kan jij je inschrijven voor reformer pilates Rotterdam. Dit is een instap niveau voor pilates, en zo kan je dan alle basis onderdelen gaan leren om zo steeds beter, sterker en ook soepeler te kunnen worden. Dit is dan ook een goed begin