Babykamer inspiratie & ideeën

Op zoek naar babykamer inspiratie? De basis zal vast al wel duidelijk voor je zijn; een bedje, commode en eventueel een kast. Maar, hoe maak je het gezellig? Met deze tips en babykamer ideeën kom je vast een heel eind!

DE BASIS

Zorg dat de basis meubels goed bij elkaar passen, het liefst in dezelfde stijl en in een kleur waar je alle kanten mee op kunt. Ga voor meubels van hout voor een solide babykamer. Bijvoorbeeld de babykamers van Petite Amélie!

INSPIRATIE BABYKAMER: KIES VOOR NEUTRALE KLEUREN

Nadat de basis van de babykamer meubels zorgvuldig door je is uitgezocht, kun je beginnen met het kiezen van de rest van de kleuren voor de kamer. Kies voor neutrale kleuren zoals wit, beige, lichtblauw of andere pastelkleuren. Op die manier houd je de kamer rustig en ‘genderneutraal’, zodat er eventueel nog een volgend kindje in de kamer zou kunnen slapen.

Je kun op hele leuke ideeën babykamer komen als je een thema kiest. Bijvoorbeeld dieren, bos of zee. Dit zijn thema’s die neutraal zijn en waar je veel kanten mee op kunt. Niet zo van de thema’s? Een bepaalde kleur kan ook heel goed de leidraad zijn voor de inrichting babykamer ideeën. Mintgroen, zee blauw of oudroze zijn mooie voorbeelden.

VOEG ACCESSOIRES TOE AAN JE BABYKAMER

Schaf bijvoorbeeld leuke kussens in de vorm van dieren, babydekens of een mooie stoel aan voor de kamer. Een saai hoekje wordt zo al snel lekker knus. En wat dacht je van wanddecoratie? Je kunt eindeloos variëren van wandplankjes of schilderijtjes voor aan de muur. Genoeg mogelijkheden voor creatieve ideeën voor de babykamer!

Weet je nog niet helemaal welke kant je op wil met het inrichten van de kinderkamer? Begin met een moodboard! Zoek naar plaatjes van babykamers en plak ze op een (digitaal) papier. Zo breng je in kaart wat je inrichting babykamer ideeën zijn en hoe je jouw babykamer inspiratie toe kunt passen.

PRAKTISCHE VOORWERPEN

Naast accessoires zijn er natuurlijke ook praktische zaken die je echt nodig hebt voor het verzorgen van je kindje.. Bijvoorbeeld een slaapzakje of een aankleedkussen voor op de commode. Of een stoel om je kindje in te kunnen voeden.

Kijk of je deze voorwerpen kunt vinden in het thema of de kleuren van je kamer, zo vormt het wat meer een geheel. Bijvoorbeeld dit mooie lampje in de vorm van een uil voor een dierenkamer!