Veelvoorkomende vrouwenkwaaltjes: hoe ga je ermee om?

Iedere vrouw krijgt in haar leven wel eens te maken met vrouwenkwaaltjes. Vooral tijdens en na de zwangerschap komen deze kwaaltjes vaak voor. Gelukkig zijn er genoeg tips om hiermee om te gaan en om de eventuele pijn te verlichten. In dit artikel lichten we een paar van deze tips bij veelvoorkomende vrouwenkwaaltjes voor je uit. 

Borstvoeding geven: pijnverlichting

Wanneer je pijn voelt in je lichaam, is dit een teken dat je actie moet ondernemen. Dit geldt zeker ook tijdens het geven van borstvoeding. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel middelen die je helpen bij het verzachten van pijn bij het geven van borstvoeding. Je kunt pijn ervaren tijdens het geven van borstvoeding, maar ook erna. Bijvoorbeeld door geïrriteerde tepels of tepelkloven. Dit kan resulteren in een borstontsteking, waardoor je baby te weinig melk kan krijgen. Maar hoe los je dit op? Bij geïrriteerde tepels kun je bijvoorbeeld gezuiverde lanoline, hydrogel pads of een tepelhoedje gebruiken. Helpt dit niet, dan is het verstandig om extra hulp in te schakelen van bijvoorbeeld een lactatiedeskundige.

Striae en zwangerschapsstriemen

Een zwangerschap vraagt veel van je lichaam, en vooral van je huid. Niet gek dus dat je last krijgt van zwangerschapsstriemen en striae. Toch worden veel vrouwen onzeker van deze striemen en willen ze er graag vanaf. Er zijn middeltjes die de striemen weg kunnen nemen, of verminderen. Belangrijk is hierbij om je huid goed te verzorgen en soepel te houden. Om hierbij een handje te helpen kan je je buik iedere dag insmeren met natuurlijke oliën. Er zijn daarnaast ook een aantal crèmes die helpen tegen striae. Het voordeel aan natuurlijke oliën is dat je ze elke dag kunt gebruiken en dus ook niet schadelijk zijn voor je.<

Supplementen voor vrouwen

Tijdens je zwangerschap of andere hormonale veranderingen heeft je lichaam soms behoefte aan extra ondersteuning, maar ook als je niet zwanger bent zijn supplementen voor vrouwen soms een goede uitkomst. Dagelijks gezond eten is natuurlijk het belangrijkste, maar extra vitamines en mineralen zijn daarop een goede aanvulling. Voedingssupplementen kunnen hieraan bijdragen. Laat je goed informeren over welke supplementen jij nodig hebt als je je lichaam extra ondersteuning wilt geven, of als je last hebt van bepaalde vrouwenkwaaltjes.