Je make-up kwasten reinigen? Dat doe je zo!

Om ervoor te zorgen dat je make-up er altijd “flawless” uit ziet is het goed om weekelijks je make-up kwasten goed schoon te maken. Wanneer je dit niet doet kunnen er onder andere make-up resten van andere producten achterblijven. Neem als voorbeeld foundation. Wanneer je gezicht tijdens het prachtige weer was bruiner is geworden, en je daarom een andere kleur foundation wilt gaan gebruiken, is het niet handig als er nog resten van de andere kleur op de kwast zitten. Het gevolg hiervan kan zijn dat de kleuren mengen en de foundation uiteindelijk niet goed bij je huidskleur past. Ook kan het puistjes veroorzaken. Doordat er allerlei viezigheid van je huid tussen de haartjes achterblijft smeer je dat de volgende keer gewoon weer op je gezicht waardoor er dus uiteindelijk oneffenheden kunnen ontstaan. Kortom, maak ze iedere week een keertje schoon. Zet een lekker liedje op en poetsen maar!

 

4 manieren om je make-up brushes schoon te krijgen

Er zijn verschillende manieren om je make-up kwasten te reinigen. De goedkoopste manier is om gewoon shampoo die je nog thuis hebt staan te gebruiken. Het is wel verstandig om een milde shampoo te gebruiken, dit is het beste voor de haartjes. Baby shampoo zoals Zwitsal is hier een voorbeeld van.

Hoe ga je te werk? Vul een kommetje met koud/lauw water en voeg er wat milde shampoo aan toe. Dompel de haartjes van de kwast een beetje onder en maak ze vervolgens schoon met je hand door bijvoorbeeld met de kwast over je handpalm heen te wrijven. Spoel daarna de shampoo eruit laat ze drogen op een handdoek of stukje toiletpapier.

Een andere manier om je kwasten goed schoon te krijgen is door middel van een siliconen matje. Dit matje bevat bepaalde patronen die ervoor zorgen dat, wanneer je er over heen wrijft met de make-up kwast, ze goed gereinigd wordt. Dit doet je door ook een beetje milde shampoo of zeep op de kwast aan te brengen en dan in een ronddraaiende beweging over de reiniger te bewegen.

Heb je nou helemaal geen zin om je kwasten iedere keer schoon te maken en wil je het zo snel mogelijk gedaan hebben? Gebruik dan een Brush Cleanser. Dit is echter wel wat duurder maar wel een hele snelle manier op je make-up kwasten goed schoon te krijgen. Je spuit een beetje van de spray op de kwast, pakt een stukje keukenrol of wc-papier en beweegt hier met de kwast overheen en schoon zijn je kwasten.

Ben je bereid wat meer te betalen voor een mega snelle manier? Koop dan nu een elektrische kwasten reiniger.