TENA Lady

Wist je dat incontinentie bij bijna 400 miljoen mensen op deze wereld voorkomt? Veel mannen en vrouwen hebben last van ongewenst urineverlies en je bent dus zeker niet de enige. Ongewenst urine verliezen is ontzettend vervelend en kan je ervan weerhouden om bepaalde dingen te doen. Gelukkig zijn er tegenwoordig allerlei producten en oefeningen beschikbaar die je kunnen helpen bij dit probleem. Zo hoef je niets te laten en kun je optimaal genieten van het leven.

De juiste producten kiezen

Het is erg belangrijk om het juiste product te kiezen wanneer je last hebt van ongewenst urineverlies. Het juiste TENA Lady product helpt je om je comfortabel te voelen en neemt je zorgen weg. Iedere situatie is anders en vraagt om een specifiek product. Wanneer je slechts af en toe druppeltjes urine verliest, zijn inlegkruisjes vaak al voldoende. Een inlegkruisje vangt de urine op en je kunt inlegkruisjes makkelijk vervangen. Wanneer je grotere scheuten urine verliest of soms geen controle over je blaasinhoud hebt, is het belangrijk om een product te kiezen dat veel urine kan absorberen, zoals een sterk incontinentieverband of beschermend ondergoed ontworpen voor urineverlies.

Oefeningen tegen urineverlies

Natuurlijk wil je het allerliefste zonder ongewenst urineverlies door het leven gaan. Daarom kan het verstandig zijn om bekkenbodenoefeningen te doen. Deze oefeningen versterken je bekkenbodemspieren, waardoor je minder last hebt van urineverlies. Kegeloefeningen zijn de beste manier om je spieren te trainen. Deze oefeningen kun je eenvoudig op ieder moment van de dag doen, omdat niemand dit ziet. Voorbeelden van nuttige oefeningen zijn het samenknijpen van de spieren rond de anus en de spieren rond de vagina en urinebuis. Hierbij is het belangrijk dat de billen en dijen ontspannen zijn. Er zijn verschillende intervallen waarop je dit kunt doen om je lichaam te trainen tegen incontinentie.