Natuurlijke dagcrème en make up

In ons streven naar natuurlijke producten kan een flinke slag geslagen worden door te kiezen voor merken make-up en dagcrème, die alleen milieuvriendelijke ingrediënten gebruiken. Het is helemaal mooi als deze producten ook niet op dieren worden getest. Op het gebied van make-up zijn er best goede artikelen verkrijgbaar, die zelfs het predicaat ‘vegan’ mogen dragen. En ook bij de dagcrèmes neemt het aantal leveranciers dat uitsluitend gebruik maakt van natuurlijke ingrediënten alleen maar toe. Houd er wel rekening mee, dat natuurlijke ingrediënten geen garantie zijn dat je gevrijwaard blijft van huidirritatie. Dat moet je per product zelf ervaren.

Make-up

Bij gewone make-up wordt veel gebruik gemaakt van niet-natuurlijke en dieronvriendelijke productiemethoden en ingrediënten. Bij vegan make up is dat niet het geval. Hoewel er nog niet zo heel veel merken zijn die vegan zijn, is dat aantal wel groeiende. Een bekend bedrijf uit Australië doet dat al sinds 2006. Het is een innovatief bedrijf, dat enkele jaren geleden is bekroond met de titel Best Organic Skincare Brand tijdens de Organic Beauty Awards. Andere bedrijven die vegan make up produceren zijn e.l.f. Cosmetics, Zao Aorganics en PHB Ethical. Je moet er wel rekening mee houden dat deze make-up wat duurder is dan die van de reguliere merken.

Dagcrèmes

Voor de ingrediënten die voor gewone dagcrèmes worden gebruikt geldt hetzelfde als voor de make-up: er zitten veel producten in die niet natuurlijk zijn of waarbij proefdieren worden gebruikt. Toch is er een flinke lijst met merken die natuurlijke dagcrème maken. De producten die zij maken zijn minder schadelijk voor het milieu en veroorzaken geen dierenleed. Eén van de  bekendste merken is Mad Hippie Face Cream. Van deze crème heb je maar weinig nodig en hij wordt geleverd met een leuk pompje. Andere goede producten zijn Avril day & Night Cream, Suit Matters Face Cream en Naïf verzorgende dagcrème.