Mooie planten in de tuin met een borderpakket

Wil je graag mooie bloemen en planten in je tuin maar weet je niet waar je moet beginnen? Dan is een kant-en-klaar borderpakket misschien iets voor jou. Daarmee heb je in korte tijd een prachtige border in je tuin. In dit artikel vertellen we je er meer over.

Wat is een borderpakket?

Een borderpakket is een van tevoren samengesteld pakket met verschillende soorten planten, welke je dan in je eigen tuin kunt planten. Bij het samenstellen van het borderpakket zijn er planten uitgezocht die goed met elkaar combineren, bijvoorbeeld qua kleur of bloeitijd.

Waarom een borderpakket?

Wanneer je niet goed weet welke planten mooi bij elkaar passen, dan is een borderpakket een ideale oplossing. Het zou natuurlijk zonde zijn als de planten in je borders allemaal verschillende groeiomstandigheden verlangen of dat de planten die mooi bloemen uit het zicht verdwijnen achter grotere planten die niet bloeien. In een borderpakket is met al deze zaken rekening gehouden, zodat je niet tegen dit soort problemen aan zult lopen en kunt genieten van een prachtige border in je tuin.

Soorten borderpakketten

Er zijn veel verschillende soorten borderpakketten te krijgen, waarbij ze vaak zijn gericht op een specifieke situatie of thema. Enkele voorbeelden zijn:

 

  • Borderpakket met verschillende soorten siergrassen, welke makkelijk zijn qua verzorging en ook zorgen voor een mooi contrast met andere vaste planten zoals heesters of klimplanten.
  • Bont borderpakket met weelderig bloeiende planten in veel verschillende kleuren.
  • Groenblijvend borderpakket met planten die ook in de winterperiode groen blijven, waardoor je ook in de winter nog wat groen in je tuin hebt.
  • Borderpakketten gericht op een specifieke standplaats, bijvoorbeeld een borderpakket met schaduwplanten of juist planten voor in de volle zon.
  • Borderpakketten gericht op een specifieke bloeiperiode, bijvoorbeeld planten die in het voorjaar of najaar bloeien of een borderpakket met planten die in verschillende periodes bloeien zodat je het hele jaar door wat kleur in je tuin hebt.
  • Borderpakketten voor een bepaalde soort tuin, bijvoorbeeld een Engelse tuin, Mediterrane tuin of een romantische tuin.

 

De mogelijkheden zijn eindeloos en er is voor iedereen wel een borderpakket te vinden dat aan zijn of haar wensen voldoet!