Moet ik deze zomer een vakantie boeken?

Moet ik deze zomer een vakantie boeken

Een paar weken geleden hadden we een héérlijk zomers weertje. Helaas blies storm Evert dit weer (letterlijk) weg. Nu we allemaal een paar zonnestralen hebben opgevangen kunnen we niet meer wachten tot dat de zomer dan ook werkelijk voor de deur staat. We staan massaal te trappelen om onze koffers in te pakken en naar een zomerse bestemming te vliegen. Maar gaat het mogelijk zijn?

Honger naar reizen

Het land zit vol met gefrustreerde vakantiegangers die honger hebben naar reizen. Nu het vaccinatieprogramma aan de gang is en er tekenen van licht aan het einde van een zeer lange tunnel zijn, moet je dan nu een vakantie gaan boeken? Wij zeggen ja – zolang je maar goed op de hoogte bent van het annuleringsbeleid. Je doet er hiernaast goed aan om een vakantie te boeken in eigen land óf een land waar je met de auto naartoe kan gaan. Via deze weg ben je niet afhankelijk van vliegtuigmaatschappijen of je vakantie wel of niet doorgaat. Hiernaast zijn de annuleringskosten van vliegtickets vaak 100%, terwijl je een vakantie met eigen auto dezelfde dag nog zou kunnen annuleren.

 

Tijd voor een roadtrip?

Een ouderwetse roadtrip waarbij je van stad naar stad rijdt, dat is toch een droom van iedereen? Wanneer je buiten het hoogseizoen reist, hoef je helemaal geen beslissingen te maken van tevoren. Je wordt ’s ochtends wakker en besluit aan het ontbijtbuffet of je nog een dagje langer in deze stad blijft, of naar de volgende bestemming rijdt. Onderweg zoekt degene op de passagiersstoel een leuk boetiek hotelletje uit en maakt een lijst van de leukste bezienswaardigheden. Het enige wat je mee hoeft te nemen van huis is je verzameling aan mondmaskers, een goede zonnebrand zoals de Australian Gold zonnebrand en een vrolijk humeur! Nou, aangezien je sinds het eerst in meer dan een jaar weer op vakantie mag, lijkt me dat niet zo moeilijk!