Korte uitleg over Bungalows

Moderne bungalow is een veel voorkomende term in de bouw- en vastgoedmarkt. Ook dit type huis klinkt bekend in de oren, maar misschien weet je niet wat een bungalow precies is. Een bungalow is een huis of huisje gebouwd in een gelijkvloers. Soms is het gebouwd in anderhalve verdieping. Een bungalow is een levensloopbestendige woning. In dit gebouw kan iedereen comfortabel wonen. Het kan ook dienen als seniorenwoning. Als we het hebben over moderne bungalows, dan zijn deze gebouwen meestal ontworpen met grote glazen ramen die tot op de grond reiken. Bovendien heeft het moderne huisje meestal een plat dak.

 

De kenmerken van een bungalow

Wil je een bungalow bouwen? Laat architect Hilversum de bouw verzorgen. Een moderne bungalow heeft een plat dak of een laag dak. Dit type dak verschilt van een bungalow van een huis in ranchstijl. De bungalow staat ook bekend om zijn compacte formaat. Ondanks dat het gebouw klein is, is de inrichting knus en geschikt voor één gezin. Een ander kenmerk van een bungalow is dat deze is ontworpen voor een open plattegrond. De woonruimte in dit gebouw omvat een woonkamer, eetkamer, keuken en slaapkamer. Dit gebouw gebruikt geen scheidingswand om de kamer te verdelen. Dit openvloerconcept maakt het bouwproces goedkoper en sneller. Sommige bungalows zijn uitgerust met veranda’s aan de voorkant om buiten leefruimte toe te voegen. Bungalows worden vaak geassocieerd met vakmanschap en eenvoudig ontwerp.

Modern woonhuis

Verschillende soorten bungalows

Het zal je verbazen dat er verschillende soorten bungalows zijn. Zelfs de kenmerken van het gebouw zijn vergelijkbaar, maar het ontwerp van de bungalow is anders. Het eerste type wordt een klassieke bungalow genoemd. Dit gebouw heeft een shingles dak met natuurlijke verf waardoor het goed opgaat in de natuur. Ook een Californië bungalow is populair. Dit gebouw gebruikt meestal hout voor wandconstructie. Daarnaast zijn moderne bungalows ook voor veel ruimtes geschikt. Deze bungalow is gebouwd met behulp van baksteen, beton of glas. Het interieur van een moderne bungalow is eenvoudig maar schitterend. Hoewel er veel soorten bungalows zijn, hebben deze gebouwen vergelijkbare kenmerken. De belangrijkste kenmerken zijn één verdieping, kleine vierkante meters, veel ramen en een schuin dak.