Ideeën voor een onvergetelijke gender reveal!

Je ziet het tegenwoordig steeds meer voorbij komen: een gender reveal. Vooral op social media als Instagram en Youtube zie je vaak foto’s of filmpjes van aanstaande moeders die samen met hun partner en dierbare een “gender reveal” organiseren. Maar wat houdt het nou eigenlijk in en welke manieren zijn er nou precies om het geslacht van jou toekomstige kindje bekend te maken? Uitleg, tips & ideeën vind je hier!

 

Wat is een gender reveal?

Zoals de letterlijke vertaling eigenlijk al zegt, met een gender reveal onthul je het geslacht van jou kindje wat komen gaat. Sommige mensen doen dit gewoon met z’n tweeën op de bank maar er zijn ook veel mensen die hier echt een feestje van maken en het groots aanpakken.

 

Ideeën voor een te gekke gender reveal!

  • De gasten hebben natuurlijk altijd wel een voorgevoel over wat het gaat worden. Daarom is het, ongeacht op welke manier je het geslacht bekend gaat maken, sowieso altijd een leuk idee om de gasten dat voorgevoel te laten uiten door middel van hun kleur kleding. De mensen die denken dat het een jongen wordt hebben als dresscode: Blauw en degene die ervan overtuigd zijn dat het een meisje is hebben als dresscode: Roze.
  • Taart: Vele mensen doen het, ze geven een brief met het geslacht aan de bakker en hij maakt dan vervolgens een taart met een roze vulling of een blauwe vulling. Zo kom je er bij het aansnijden van de taart achter of het een jongen of een meisje wordt. Wil je graag dat iedereen op het zelfde moment zelf kan ontdekken wat het geslacht wordt? Laat dan in plaats van een taart, cupcakes of soesjes
  • Gekleurde confetti/rook: Dit kan je op verschillende manieren doen. Je hebt speciale partypoppers met confetti of poeder en rookbommen die het geslacht bekend kunnen maken. Ook kun je nog zakjes vullen met gekleurd poeder om daarna een soort gevecht te houden en iedereen lekker onder te gooien. Wel is het dan leuk als iedereen wit gekleed is.
  • Doos met ballonnen: Wat ook erg populair is, is de welbekende doos met blauwe of roze ballonnen erin. Wanneer de doos geopend worden vliegen de ballonnen de lucht in en gaat iedereen uit zijn dak.
  • Spelletjes: Je kan ook het geslacht bekend maken door middel van het spelen van spelletjes. In de zomer kan je bijvoorbeeld een waterballonnengevecht Laat iemand alle ballonnen vullen inclusief een aantal met gekleurd poeder, je weet dan niet wie de ballon met poeder heeft en bij wie er gewoon water in zit. Start het gevecht en wacht af! Witte kleding is bij deze gender reveal ook zeker een aanrader. Een andere vorm is het doen van een kussengevecht. Iedereen krijgt een kussen die goed gevuld is met veren. Slechts één kussen heeft gekleurde veren. Bij dit spel geldt ook, start het gevecht en wacht af. Witte kleding is weer een aanrader, zo valt de kleur sneller op.