Hoe zorg je voor een beetje ontspanning?

Mama’s hebben een druk bestaan. ‘s Ochtends de kinderen klaarmaken voor school, waar vaak de nodige stress bij komt kijken, om vervolgens door te gaan naar je werk. Na het werk de kids weer uit school halen, eten maken, nog even een spelletje en dan de koters naar bed brengen. Je hebt er een hele dagtaak aan, want vervolgens moet de keuken weer opgeruimd worden, je moet de vaatwasser inruimen en oh ja.. De wasmachine is ook klaar met zijn programma. Vergeet je zelf ook niet even te ontspannen? We geven je een aantal ideeën zodat ook jij aan het einde van de dag nog even kunt relaxen voordat je naar bed gaat en er weer een nieuwe, drukke dag op je te wachten staat.

Neem een bad

Het klinkt misschien een beetje cliché, maar na zo’n drukke dag even in bad liggen zal je echt goed doen! Even een half uurtje tot rust komen in een heerlijk warm bad, dat klinkt toch heerlijk? Zet de spotjes badkamer gedimd voor een rustige setting, of zet wat kaarsen aan als je de lampen in de badkamer niet kunt dimmen. Vind je het echt lastig om in bad te zitten zonder iets te doen? Pak er dan een goed boek bij. Laat die telefoon even beneden, maar ontspan écht zonder prikkels van de buitenwereld.

Ga naar een yogales

Yoga is goed voor zowel body als mind. De laatste paar jaren is yoga steeds populairder geworden. Niet zo gek ook, want yoga is onwijs goed voor je. Het vergroot je flexibiliteit, omdat je spieren regelmatig gestretcht worden. Hierdoor wordt de kans op blessures ook kleiner. Bovendien helpt het je lichaamshouding te verbeteren. Heb je bijvoorbeeld een kantoorbaan? Dan zul je er niet vreemd van opkijken als je regelmatig met nek- en rugklachten kampt. Met yoga word je bewuster van je lichaam en lichaamshouding én het helpt je ontspannen door diverse ontspanningsoefeningen.  

Schenk een wijntje in

‘s Avonds een wijntje nemen helpt je jouw stressniveau naar beneden te brengen. Dat betekent natuurlijk niet dat je elke avond dronken naar je bed moet gaan, want de volgende ochtend zijn de kinderen weer vroeg wakker. Bovendien is teveel alcohol ook niet goed voor je. Drink dus met mate en houdt het bij één borrel. 

Weg met die telefoon

Uit onderzoek is gebleken dat het constant controleren van jouw smartphone onwijs veel stress kan opleveren. Wanneer je altijd maar wil weten wat er gebeurt in jouw sociale leven kan je dat een hoop spanning geven. Bovendien hebben steeds meer mensen hun werkmail op hun telefoon staan. ‘s Avonds nog werkgerelateerde mails lezen kan ervoor zorgen dat je niet goed in slaap kunt vallen omdat je hier maar over blijft piekeren. Laat daarom die telefoon even links liggen en ga een grappige film kijken bijvoorbeeld.