Hier vind je de lekkerste honing

Hier vind je de lekkerste honing

Niets is zo lekker als een cracker met honing. Er zijn verschillende soorten honing. Bij honingwinkel vind je een ruim assortiment aan honing. Alle honing komt uit de eigen imker. De honing is vers, rauw en 100% zuiver. Er zijn geen suikers aan toegevoegd. Wil je alles weten over honing? Je leest het in dit artikel!

 

Hoe wordt honing gemaakt?

We weten natuurlijk allemaal dat honing door bijen worden gemaakt. Maar hoe gaat dit proces in zijn werk? Het gaat als volgt: de honingbijen (en ook honingmieren) verzamelen nectar uit bloemen. De nectar wordt naar de jonge bijen in de bijenkorf gebracht. Deze jonge bijen voegen speeksel aan de honing toe. Dat speeksel bevat enzymen en goede bacteriën. De enzymen zetten de complexe suikers die de nectar bevat om in simpele suikers als glucose en fructose. Deze hebben een antibacteriële werking, die ervoor zorgt dat de honing langer houdbaar blijft. De honing wordt in honingraten opgeslagen en gedroogd door de bijen – die met hun vleugels over de honing wapperen. De raten worden afgesloten met een laagje was.

 

Wat doet de imker?

Als je bijen hun werk hebben gedaan, is het de beurt aan de imker of het af te maken. De imker kan aan het gewicht van de bijenkorf of aan het aantal dichte raten zien of er al veel honing is opgeslagen, of niet. Als er veel honingraten vol zitten, zal de imker deze openen. De honing wordt in een centrifuge uit de raten geslingerd. De imker vangt vervolgens de honing op en filtert de resten was eruit. Als alle resten was verwijderd zijn, wordt de honing opgeslagen in potjes.

 

Welke soorten honing worden aangeboden?

Honingwinkel biedt talloze soorten honing aan, onderverdeeld in categorieën. Deze zijn: ‘normale’ honing, biologische honing, streekhoning, Manuka honing, prolis en koninginnebrij. Al deze categorieën bevatten talloze verschillende soorten honing met allerlei smaakjes. Bovendien wordt er honing uit verschillende werelddelen aangeboden.