Functies en juiste gebruik van Retinol Serum

Je kunt niet stoppen met ouder worden. Naarmate de tijd verstrijkt, zal je gezicht laten zien hoe oud we zijn. Met anti-aging huidverzorgingsproducten, zoals retinol serum, kun je echter vertragen hoe snel tekenen van veroudering verschijnen. In dit artikel bespreken we de functie van retinol serum om tekenen van veroudering op het gezicht te voorkomen. Het gaat niet alleen om de functie van retinol, maar ook om de bijwerkingen. Het is belangrijk omdat retinol je huid kan beschadigen als het verkeerd wordt gebruikt. Aan de andere kant kan retinol je huid ten goede komen als het correct wordt gebruikt. Als je in de twintig bent, kun je beginnen met het gebruiken van op retinol gebaseerde huidverzorgingsproducten om je huid er altijd jong uit te laten zien.

Functies van Serum Retinol

Een retinol serum bestrijdt hyperpigmentatie. Het betekent dat je huid er gezonder uitziet en er minder donkere vlekken ontstaan. Je mag retinol echter niet gebruiken met vitamine C serum gezicht, omdat de reacties de voordelen teniet doen en stoppen met werken. Retinol is ook zeer effectief in het voorkomen van rimpels en fijne lijntjes op de huid. Bovendien kan retinol collageen stimuleren. Collageen is belangrijk voor het versterken en hydrateren van de huid om elastisch te blijven en fijne lijntjes en rimpels te verbergen. Ten slotte kan retinol de huid beschermen tegen vrije radicalen door als antioxidant te werken. Dit zorgt ervoor dat de huid geen tekenen van veroudering vertoont. Als je het vaak gebruikt, ziet je huid er jonger en gladder uit.

Serum Retinol juist gebruiken

Het kan zijn dat je gezicht gaat jeuken als je retinol gebruikt.  Dit komt omdat retinol onze huid in feite leert zichzelf sneller te genezen, dus als je het voor het eerst gaat gebruiken, moet je huid zich aanpassen. Tijdens deze fase maakt retinol de huid meestal droog en rood. Retinol kan je gezicht ook gevoeliger maken voor zonlicht. Het is vanwege de manier waarop retinol werkt, dat doffe huidcellen in het gezicht verwijdert en de groei van nieuwe huidcellen stimuleert. Wanneer deze retinol oude huidcellen van het gezicht verwijdert, zal de nieuwe huid eronder gemakkelijk worden blootgesteld en worden verbrand door de zon. Gebruik daarom altijd zonnebrandcrème om je gezichtshuid te beschermen.