Deze 3 items mogen niet in jouw backpack ontbreken

Reizen is hobby die steeds populairder wordt. Wie zegt er dan ook nee tegen cultuur snuiven in het zonnige zuiden, berglandschappen verkennen in Scandinavië of je horizon verbreden in Oost-Europa? Desondanks is het altijd van belang dat je een aantal artikelen te allen tijde in je koffer hebt zitten, zodat je nooit onvoorbereid op pad gaat. Of je nu met het vliegtuig weggaat, de auto pakt of met de trein vertrekt: controleer je nog even of je deze items wel in je rugzak gestopt hebt?

  1. Kleding voor de warmte en de kou

Vertrek je naar een land waar het weer wisselvallig is of ben je nog niet zeker wat je eindbestemming zal worden? Wees dan voorbereid op verschillende weersomstandigheden, zodat jij niet als koukleum door het leven hoeft te gaan in Scandinavië of zonder waterafstotende jas in het regenachtige Engeland hoeft te vertoeven. Ook is het handig om meer dan één paar schoenen mee te nemen in je backpack of koffer, omdat het bewezen is dat je voeten deze afwisseling prettig vinden.

  1. Lenzen, lenzendoosje en lenzenvloeistof

Ga jij speciaal naar Noord-Europa om je te kunnen verbazen over verbluffende landschappen en oogverblindende uitzichten? Dan wil je uiteraard niet je lenzen vergeten! Doe bijvoorbeeld alvast je reservelenzen in een lenzendoosje en vergeet je lenzenvloeistof niet in te pakken, zodat je je lenzen goed kunt schoonmaken gedurende je trip. Op die manier kun je volop genieten van de Scandinavische landschappen en Noordelijke culturen.

  1. Professionele camera

Meer en meer mensen pakken naast verschillende outfits en hun lenzen een professionele camera in, wanneer ze een rondreis gaan maken. Hoewel je telefoon vaak ook mooie plaatjes kan schieten, zal de napret van de vakantie nog leuker zijn als je over professionele kiekjes beschikt! Ga bijvoorbeeld voorafgaand aan je reis op fotografiecursus of pro