De laatste tuintrends

Het lijdt geen twijfel dat tuinen de afgelopen decennia sterk zijn geëvolueerd. Het zijn multifunctionele omgevingen geworden waar we eten en planten kweken. Ze zijn aanpasbaarder dan ooit.  Hierdoor ontstaat ook een prachtige outdoor leefruimte waar we kunnen ontspannen. Decoratieve kamerplanten zijn al een tijdje populair.  Voor we het weten zal de focus verschuiven naar voedselplanten. De meeste kruiden kunnen binnenshuis worden gekweekt als ze 6-8 uur per dag aan voldoende licht worden blootgesteld.  Zorg ervoor dat kruiden met vergelijkbare waterbehoefte bij elkaar worden geplant. Sommige kruiden kunnen enkele dagen na het ontkiemen worden geoogst en zijn zeer voedzaam en gemakkelijk te kweken. Je kunt een breed scala aan groenten kweken als microgreens. Veel moderne moestuiniers willen dat hun moestuintjes even aantrekkelijk als functioneel zijn, omdat buitenruimte steeds schaarser wordt. Je kunt kiezen voor een ACD tuinkas als je van plan bent om je eigen moestuin te beginnen.

 

Een hobby voor je gezondheid

Buiten zijn in de zon en frisse lucht is een geweldige manier om je op te vrolijken en te ontstressen. In de meeste gevallen is bewezen dat tuinieren helpt bij het voorkomen van depressie. Tuinieren kan je helpen om je op iets leuks te concentreren als je een zware last op je schouders hebt. Tuinieren kan een plezierige en rustgevende manier zijn om contact te maken met de natuur. Het heeft ook tal van gezondheidsvoordelen. Tuinieren is een mentaal en fysiek heilzaam tijdverdrijf waar mensen van alle leeftijden van kunnen genieten. Je kunt ook de prachtige groenten en fruit die je hebt gekweekt consumeren. Vergeet de gezondheidsvoordelen van de producten die je verbouwt niet. Tuinieren is een gemakkelijke methode om je inname van vers fruit en groenten te verhogen en je zult ze nog meer waarderen nu je ze hebt gekweekt. Bezoek www.gardentoday.nl voor meer informatie.

 

Planten groeien met liefde

Plantenliefhebbers vermoeden al lang dat planten echt kunnen voelen als je ze aanraakt. Verschillende sensaties veroorzaken een cascade van fysiologische en genetische veranderingen, afhankelijk van de stimulatie die de planten krijgen. Wanneer planten worden onderworpen aan consistente gerichte druk, migreren ze om te groeien rond het item dat de druk geeft.