De grote meubel trend

Het is je vast niet ontgaan, maar de eiken boomstamtafel is toch wel echt de trend geweest van het afgelopen jaar. Als je van een trend hoort gaan ze normaal gesproken niet zo lang mee, maar gelukkig is dat bij de eiken boomstamtafel niet het geval. De boomstamtafel wordt nog veel aangeschaft en gekocht, dus deze trend zal zich nog zeker voortzetten naar het komende jaar.  

Wat is het? 

Een eiken boomstamtafel is een tafel waarvan het blad van de tafel uit een eiken boomstam is gezaagd. Het tafelblad kan verschillende afmetingen en diktes hebben en daarom is geen enkele eiken boomstaftafel hetzelfde. 

Woonstijl

Een van de grootste voordelen van een eiken boomstamtafel is dat het bij elk interieur past en bij iedere woonstijl. Het past bij elke woonstijl, omdat het een warme uitstraling met zich mee brengt en daarom ook een beetje extra gezelligheid toevoegt. Een eiken boomstamtafel is daarnaast ook nog eens een echt blikvanger, omdat het een robuust en grote meubel is. Daarnaast kan het zijn dat er scheuren of barsten in het tafelblad zitten, maar dat zorgt voor een extra touch. 

Waarom eiken? 

Een eiken boomstamtafel brengt ook nog eens een aantal voordelen met zich mee. Een boomstamtafel van eiken is ook nog eens van een ontzettend goed kwaliteit, want het is een sterk en hard soort hout en daarom ook perfect voor een eettafel. Doordat eiken een sterk soort hout is, is het een gemakkelijk soort om te bewerken en ook nog eens jarenlang mee kan gaan zonder dat de kwaliteit achteruit gaat. 

Onderhoud

Om ervoor te zorgen dat de eiken tafel zo lang mogelijk meegaat of om ervoor te zorgen dat er geen of weinig vlekken en krassen op komen, kun je het best de tafel laten behandelen. De tafel wordt dan behandeld met lak of olie. Voordat je de boomstamtafel gaat behandelen raden veel bedrijven aan om het meubelstuk eerst licht te schuren. Dit zorgt er namelijk voor dat de lak of olie goed aan het oppervlak hecht. Hierbij is het wel van belang om met de richting van de houtnerf mee te schuren. Voordat je de olie of lak erop plaatst, is het wel van belang om de oppervlak stofvrij te maken.