De grootste wenkbrauwentrends van 2020

Vóór 2010 kwamen schoonheidstrends meestal van de pagina’s van tijdschriften, catwalks voor de modeweek en de rode loper. Maar op 6 oktober van dat jaar werd Instagram toegevoegd aan de App Store van Apple. In minder dan 10 jaar is de app voor het delen van foto’s geëvolueerd van feeds gevuld met spontane foto’s met huisdieren en vakanties met lage resolutie naar rasters gevuld met gestileerde, geënsceneerde #OOTD’s en een plek waar schoonheidstrends worden geboren. En geen make-upelement is meer beïnvloed door het “Instagram-effect” dan wenkbrauwen.

Cara Delevingne is mogelijk verantwoordelijk voor het terugkijken van de volledige, dikke wenkbrauwen aan het begin van het decennium. Maar dankzij bloggers en hashtags, werden perfect geschilderde wenkbrauwen uiteindelijk de volgende grote wenkbrauwtrend. En dan was er die donkere periode in 2017 waar beautybloggers gekke wenkbrauwen maakten: bogen verwisselen voor squiggles, fishtails, prikkeldraad en elke andere vorm daartussenin.

Gelukkig zijn trends cyclisch en komt er uiteindelijk weer iets terug.

Dat gezegd hebbende, gewaagde wenkbrauwen gaan nergens heen, maar ze zullen er een beetje anders uitzien als we het nieuwe decennium ingaan. Voer consequent inconsistente wenkbrauwen in, de stijl die iedereen in 2020 zal dragen.

Ik denk dat mensen er alles aan doen om hun wenkbrauwen natuurlijk te laten lijken in tegenstelling tot overdreven”, zegt beroemdheid make-up artist Tonya Crooks. Denk minder aan die ingeslagen wenkbrauwlook en meer aan een zachte, donzige wenkbrauw. Hiervoor heeft Tonya een eigen wenkbrauwenlijn ontwikkeld, genaamd The Browgal.

Om een zachte look te creëren adviseert Tonya om een ​​wenkbrauwpotlood te gebruiken in een opwaartse beweging, licht gebogen in de richting van je hoofd. Als je de lijn van je wenkbrauw volgt en naar de staart borstelt, kan dit een horizontale lijn over het gezicht maken. Wat betreft het soort potlood dat je moet gebruiken, zoek er een die de haren een zacht, schaduweffect geeft, vergelijkbaar met het krijgen van een wenkbrauwtint. Hiervoor is speciaal de Skinny Eyebrow Pencil van The Browgal ontwikkeld.

Voor zover brow trends gaan, is het belangrijker om uit te zoeken wat de beste vorm en schaduw voor jou is dan het volgen van wat je overal op Instagram ziet. Dat gezegd hebbende, als je moe bent van overdreven gebeeldhouwde, voorgevormde bogen, wordt 2020 een goed jaar.