3 dingen die koppels in long term relaties goed doen

We snappen dat het onderhouden van een relatie als een full time baan kan voelen. Zeker wanneer jullie elkaar al een tijdje leuk vinden, kan je relatie in een sleur komen. Het gaat nou eenmaal niet vanzelf en we zeggen niet voor niets dat een relatie ook wel een werkwoord is. Logisch dat je er iets voor moet doen. Zit jij in een wat langere relatie en heb je even geen idee meer hoe je het moet aanpakken? 

1.Pas op voor de automatische piloot

Wanneer je pas net met elkaar aan het daten bent, is alles spannend en leuk. De vlinders in je buik zijn erg aanwezig en niks irriteert je. Helaas vervaagt dit gevoel wanneer je langer met elkaar bent. Het verliefde gevoel na een tijd over in houden van. Voor je het weet, doen jullie alles op de automatische piloot. Het kan zelfs zijn dat jullie een beetje langs elkaar beginnen te leven, waardoor de gezellige momenten samen ook steeds minder worden. 

Dit hoeft niet te gebeuren. Je hebt het namelijk zelf in de hand. Zorg ervoor dat jullie nooit in de automatische piloot terecht komen óf doe er alles aan om jullie er zo snel mogelijk weer uit te halen. Hoe je dit doet, is gemakkelijker dan je denkt! 

2.Plan doordeweeks ook leuke dingen

Wonen jullie al een tijdje samen? Dan is het verleidelijk om na een lange en drukke dag op de bank te liggen. Erg lekker natuurlijk en dat moet je ook zeker blijven doen, maar om niet in de sleur te komen, is het goed om af en toe ook door de week iets leuks te doen. 

 

Plan daarom ook eens een etentje op woensdag of ga eens lunchen op dinsdag. En wie zegt dat je op maandag niet naar de bios kan?

3.Plan vaker een (mini)vakantie

We know: je kan natuurlijk niet om de week op vakantie gaan, maar als je zo af en toe even weg bent zul je dingen heel anders bekijken. Het maakt niet uit of jullie nu naar Spanje vliegen of een hotel in eigen stad boeken. Wanneer je er even samen tussenuit bent, zul je weer lekker de tijd voor elkaar nemen. Zo voelt je relatie veel minder als een dagelijkse sleur, beloofd!

4.Daag elkaar uit iets nieuws te proberen

Uitdaging is belangrijk wanneer je in een lange relatie zit. Mocht de sleur er een beetje insluipen? Dan kun je afspreken om iedere week iets buiten jullie comfortzone te doen. Koop sexy lingerie of probeer eens een vibrator. Of neem elkaar mee op een date waarbij jullie iets nieuws doen, zoals een leuke workshop. Wat dacht je van naakt schilderen of een workshop pottenbakken? 

 

Ook is het super leuk om samen een nieuwe sport te proberen. Ga samen naar een yogaklasje of kies voor het zwembad. Wat ga jij buiten je comfortzone doen? 

 

Kortom: daag jezelf uit, doe leuke dingen en make life fun!